Terugblik 2018

Het jaar begon met een ontzettend natte winter en in de voorjaarsvakantie een ontzettend koude week. En laat nou precies die week een midweekje bij het Fjordenpaard geweest zijn. Gevoelstemperatuur van -20 en twee ochtenden met wat sneeuw, maar wel een hele bijzondere midweek. De ritjes zonder zadel waren het fijnst, geen kacheltje kan op tegen een warm paard onder je bips.

Verona kreeg dit voorjaar voor de eerste keer een veulentje en zij was ook de eerste merrie die beviel in 2018. Na haar kregen nog 8 andere merries een veulentje, waaronder Happy die voor het eerst mama werd. En het was ook het jaar van Ushi die ons heel wat maanden voor de gek heeft gehouden door ons te laten denken dat ze drachtig was maar die gewoon heel dik bleek te zijn. Alle veulens van dit jaar hebben een naam gekregen die te maken heeft met auto’s en motoren. Henk kocht daarnaast een Spaanse cremello hengst om een jaar me wat nieuw bloed te fokken en om hopelijk een paar valken en palomino’s te krijgen.

 
Er was één week ruiterkamp in de meivakantie en deze week verliep heel goed. Voor de meeste paarden was dit weer de eerste keer werken sinds de herfstvakantie 2017.  Om de jonge paarden in te rijden kregen we gelukkig hulp en zo werd er onder andere op Summer, Fenja, Vida, June, Joey, Passoa, Mex en Sanza voor het eerst gereden. Daarnaast was het weer in de mei heerlijk warm.

Week 1 van de zomer zat niet helemaal vol, maar de 7 opvolgende weken wel. Een super team van enthousiaste begeleidsters en een grote koppel leuke paarden zorgden ervoor dat alle weken heel goed verliepen en dat veel kinderen een leuke week vakantie hebben gehad. Daarnaast was zomer 2018 ook de droogste van alle zomers die het Fjordenpaard heeft meegemaakt. In de zomer moest hierdoor noodgedwongen al de wintervoorraad kuilvoer aangebroken worden om de paarden bij te voeren, aangezien er te weinig gras was voor de hardwerkende paarden. José kocht voor de zomer een drone en daarmee was de droogte heel goed te zien. Ze maakte er mooie filmpjes mee, voornamelijk bij het water en op de zandvlakte. Ze wil in 2019 nog meer filmen met de drone.


Nieuwe veulens en nieuwe beleerde paarden betekend ook dat er een aantal paarden verkocht moesten worden dit jaar om hetzelfde aantal paarden te houden. Zo kregen Quin, Diablo, Sneljo, Amigo en Imor en nieuw baasje. En ook Rodi kreeg na terug te komen bij het Fjordenpaard toch weer een nieuw plaatsje bij een meisje die al een aantal jaren op kamp komt bij het Fjordenpaard. Pepsi overleed helaas in het voorjaar van 2018.

In de herfst waren twee weekendjes na elkaar, gevolgd door de herfstvakantie. Ook die week was heel geslaagd met een gezellige groep en een ruime keus aan paarden die mee konden rijden. En na de herfst kregen bijna alle paarden van het Fjordenpaard, op een aantal verhuurpaarden na, wintervakantie. En tot grote vreugde van Henk waren de laatste maanden van 2018 prima qua weer. Er viel weinig regen, wat ervoor zorgde dat de paarden tot bijna eind december nog overal verspreid konden staan in weilanden zonder ze bij te hoeven voeren.

Wat was jouw leukste Fjordenpaard herinnering van 2018?
We hopen dat jullie een fijne jaarwisseling hebben gehad en dat we jullie weer zien in 2019!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul dit in tegen spam *