Terugblik op het jaar 2017

Allereerst allemaal de beste wensen voor 2018. Als je je kennis wilt testen over het jaar 2017 voordat je de terugblik leest, kun je de quiz doen door hier te klikken.

2017 Was een jaar waarin weer veel is gebeurd op het Fjordenpaard, wat we graag met jullie willen delen.

Na, voor de meeste paarden een half jaar vakantie begon het jaar met een ruiterweekend en westernweekend bij El Rancho. De paarden waren fris, maar dat vond niemand vervelend. De weekendjes werden gevolgd door 2 geslaagde weken meivakantie.

In het voorjaar kwamen ook 12 veulentjes ter wereld bij het Fjordenpaard. De eerste in mei (Arrow van Bullet) en de laatste pas in augustus (Kay van Indra). Dit was niet helemaal gepland. Henk dacht dat Indra en Blondy al drachtig waren van Quin en liet ze daarom vorig jaar na de zomer bij Kirian in de wei lopen voor gezelschap tot aan de winter. Ze hebben het zeker gezellig gehad, want nu in 2017 bleek dat ze niet van Quin drachtig waren, maar nu dus van Kirian.

De nieuwe hengst uit 2017 is de muisgrijze Toyrino. Hij mocht voor het eerst twee merries dekken: Julia en Jolito. Henk zegt dat ze beide drachtig zijn en dus zullen volgend jaar de eerste twee veulens van Toy geboren worden. Ook Verona, Bibi, Darla, Ronja, Happy, Uniek, Dizzy, Madonna, Ushi en Nadia zijn bij een hengst geweest. Even afwachten of ze allemaal drachtig zijn, spannend! Begin april verwachten we de eerste veulentjes van Verona en Julia.

In 2017 kreeg onder ander Maan een nieuw onderkomen bij een vrouw die zelf criollo’s had en wel houdt van een pittig maar gevoelig paardje. Ze reed Maan de eerste keer heel netjes door de bak, met een zachte maar duidelijke hand, precies zoals Maan nodig heeft. De tweede keer dat ze kwam kijken leek Maan nog te weten wat ze de eerste keer moest doen en deed ze alles super braaf met minimale hulpen: een perfecte match dus. Joeraya kreeg ook een nieuw onderkomen deze zomer bij een jongen die op ruiterkamp twee jaren achter elkaar op haar gereden had en helemaal verliefd op haar was geworden. Ook Classic kreeg een nieuw baasje bij een vader en dochter die beide paard konden rijden. Daarnaast begon de leiding Nina met haar zoektocht naar een eigen paard en die begon ze bij het Fjordenpaard. Haar aandacht ging naar Xing, ook al had ze nog nooit op haar gereden. Na slechts één buitenrit en wat verhalen over Xing gehoord te hebben was ze er eigenlijk al helemaal over uit: Xing was de juiste keuze voor haar.

Naast de paarden die weg gingen, kwamen in het voorjaar Gilli en Rover aan bij het Fjordenpaard. Ze kwamen beide uit Engeland en werden uitgekozen door Henk. Rover omdat Henk hem erg mooi vond: bont, mooie grootte en goede bouw. En Gilli omdat ze zo lief was. Ze kwam gelijk bij hem kijken toen Henk voor haar box langs liep en liet zich aaien terwijl ze nieuwsgierig aan “die vreemde man” aan het snuffelen was.

In de zomer waren 8 weken ruiterkamp gepland die allemaal vol waren. Veel jonge paarden werden beleerd aan het begin van de zomer waaronder Quin en Diablo die na hun hengstenbestaan toch echt moesten geloven in het leven als ruin en rijpaarden. Ook Aragon, Sydney, Oviedo, Fidenza, Rover, Gilli en Rio reden voor het eerst mee in 2017.

Na de zomer waren er weer 4 ruiterweekendjes en 2 westernweekenden bij de Ranch. En het seizoen werd afgesloten met twee weken ponykamp in de herfstvakantie met twee ontzettend leuke groepen.

En op de valreep van 2017 kwam er weer een nieuw paardje aan bij het Fjordenpaard. Alhoewel, nieuw is ze eigenlijk niet. Ze heet Puck en is geboren bij het Fjordenpaard. Drie jaar geleden vertrok ze bij het Fjordenpaard en nu is ze dus weer terug.

Ik wil iedereen bedanken die in 2017 bij het Fjordenpaard is geweest: de leidingen, de kampgangers, de meiden die op de weekendjes zijn geweest en iedereen die langs is geweest bij het Fjordenpaard! Bedankt voor het fijne jaar en hopelijk tot in 2018.

Iris

 

Reacties zijn gesloten.