Tinka

tinka 12Naam: Tinka
Ras/Kleur: Tinker / Zwart bont
Geslacht: Merrie
Benodigde rijniveau: **
Uiterlijk: Brede bles
Bijzonderheden: –

In 2008 beviel de koffievosbonte Tinkermerrie Lady X van een klein zwart merrieveulentje. Later kreeg dit veulentje de naam Tinka. Hero, Berend en Anka (allemaal niet meer bij het Fjordenpaard) hebben allen dezelfde moeder als Tinka en daarmee zijn zij halfzussen en halfbroers. De vader van Tinka is de inmiddels verkochte Rivaal (Rivella x Kevin).

In 2011 werd Tinka op 3-jarige leeftijd beleerd. Ze was een klein beetje angstig maar deed alles heel erg braaf. Een van de eerste ritten die ze mee liep heeft ze een stuk voorop in de groep gereden en is ze zelfs in haar eentje terug gereden naar het Fjordenpaard! Ontzettend knap natuurlijk voor een paard dat haar hele leven alleen maar samen met andere paarden is geweest en voor het eerst zadel op, bit in en een mens op haar rug heeft.

Al een jaar later mocht Tinka mee lopen met de verhuur. Dit gebeurt niet heel vaak bij jonge paarden maar Tinka deed het zo goed dat zij al op 4-jarige leeftijd geschikt was. Ook in 2013 liep ze mee met de verhuur. In de zomer werd ze zelfs bijna dagelijks een paar uurtjes gebruikt voor de verhuur en het hele seizoen liep ze mee met de ponykampen. In 2014 was dit ook het geval. Ze is heel rustig, maar wel vlot en verder heeft ze de ideale maat voor zowel kleine als lange volwassenen en kinderen. Ze heeft een lief karakter naar mensen en andere paarden en vind het fijn als mensen rustig bij haar komen om haar te kriebelen en te knuffelen.

Tinka heeft een stevige bouw en fijne gangen, daarom zit ze erg lekker. Springen kan ze goed en ze is ook al meerdere keren met Henk mee geweest tijdens de dagtocht. Water is Tinka geen fan van maar ze gaat er wel braaf doorheen als je haar erin stuurt. Verder heeft ze al eens in alle groepen van het ponykamp mee gereden. Ze is leuk voor mensen die goed kunnen rijden, maar ze is ook geschikt voor mensen met iets minder ervaring. Om deze reden valt ze bij heel veel mensen in de smaak en is ze een heel fijn paard voor het Fjordenpaard.

Reacties zijn gesloten.