Tips als je op kamp gaat

–        Print de paklijst uit van deze site als je je koffer aan het inpakken bent en vink alle spullen die je in je koffer stopt af van de lijst. Zo kun je niks vergeten.

–         Als je op ponykamp gaat kun je je waardevolle spullen inleveren, bijvoorbeeld je camera en je portemonnee. Ik raad jullie zeker aan hier gebruik van te maken, want je raak zo onwijs snel iets kwijt! Zo heb je bovendien niet de kans dat iemand anders aan je waardevolle spullen kan komen. Je kan altijd je camera aan de leiding vragen en je portemonnee worden  automatisch uitgedeeld als je hem nodig hebt.

–         Zet op al je rijspullen je naam. Denk dan aan je cap, handschoentjes, rijlaarzen, rijschoentjes, enzovoort. Zo kun je met niemand anders in de war raken.

–         Een zweepje meenemen hoeft niet. Er is op het Fjordenpaard een bak met een paar zweepjes, maar je mag natuurlijk je eigen zweepje meenemen. Een zweepje heb je echter niet op ieder paard nodig (de leiding geeft wel aan op welke paarden een zweepje nodig is). Neem je wel je eigen zweepje mee, zet hier dan zeker je naam op zodat hij niet in de zweepjesbak beland!

–         Eigen borstels zijn niet nodig (het Fjordenpaard heeft een grote bak met borstels), maar je mag ze altijd meenemen. Vergeet dan ook niet hierop je naam te zetten en berg ze goed op.

–         Als je je naam op je spullen zet, zet dan niet alleen je voornaam erop. Het kan zo zijn dat er meerdere mensen in jouw week zijn die dezelfde naam hebben. Je zou bijvoorbeeld “Laura G” of “L Grauw” op je spullen kunnen zetten, zo voorkom je misverstanden.

–         Bij het Fjordenpaard is een kast helemaal vol met Penny’s, Galop’s, Donald Duck’s, Hoefslagen, Tina’s, Hitkranten, Fancy’s en Girlzs. Het is dus niet slim om zelf tijdschriften mee te nemen omdat je grote kans hebt dat ze kwijt raken en tussen deze boekjes belanden. Bovendien is het niet nodig want als je wilt lezen ben je wel even bezig met alle boekjes uit deze kast! En wil je toch zelf tijdschriften meenemen, plak dan ook hier je naam op, laat ze niet slingeren en leen ze niet uit.

–         Neem als je op ponykamp gaat een lege vuilniszak mee. Deze is heel handig om je vieze was in te doen. Zo zorg je dat vieze dingen niet tussen je schone dingen belanden en het scheelt thuis weer een hele hoop uitzoekwerk. En ten twee is de zak handig omdat het vaak zo is dat op de heen weg, als alles schoon en netjes opgevouwen is, je koffer prima dicht wil, maar als je dan weer inpakt om naar huis te gaan, dat je koffer dan opeen met geen mogelijkheid dicht wil. Dan kun je je wastas dus apart meenemen en kan je koffer weer goed dicht.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul dit in tegen spam *