Uniek

Naam: Uniek
Ras/kleur: Vosbont
Geslacht: Merrie
Benodigde rijniveau: Ervaren
Uiterlijk: smalle bles
Bijzonderheden: Beleerd 2014

Uniek werd geboren bij het Fjordenpaard in het voorjaar van 2009. De moeder van haar was bruinbont en de vader is Rivaal (een grote bruinbonte hengst, is verkocht aan een begeleidster van de ruiterkampen). Uniek heeft haar grootte niet van haar moeder maar van haar vader.

Uniek werd pas beleerd in 2014, op 5 jarige leeftijd. Dit omdat er in haar geboortejaar heel veel veulens geboren waren en we er in 2012 simpelweg niet aan toe kwamen. Het jaar erna wilde we haar beleren, maar ze bleek behoorlijk bang voor het zadel. Uiteindelijk lukte het in 2014 om haar mee te nemen op buitenrit. Ze was best wel schrikkerig tijdens het rijden, maar deed het verder braaf.

In 2016 kreeg Uniek een mooi vosbont merrie veulentje van Jack. Zij kreeg de naam Manouk.

Uniek is een erg vriendelijk paard. Ze komt graag bij je staan in de wei om geaaid te worden en ook naar andere paarden doet ze eigenlijk nooit lelijk. Ze valt zeker op in de wei omdat ze groot is en mooi vosbont. Tijdens het rijden kan ze nog wel eens schrikken en dat, plus het feit dat ze zo groot is maakt dat ze altijd bij de ervaren ruiters ingedeeld wordt. Groep 1 kan ze prima bijhouden en ze is al meerdere keren met Henk mee geweest tijdens de dagtocht. Uniek zit heel erg stevig en zit in stap en draf erg fijn. OVer galop zijn de meningen verdeeld, sommigen zeggen dat ze erg stuitert of hobbelig galoppeerd en anderen zeggen dat ze prima zit. Dat is dus aan jezelf om te beoordelen ;).

Reacties zijn gesloten.