Update

De ponykampen zijn nog in volle gang, maar inmiddels zijn er ook al bijna 6 weken van het ruiterkamp van deze zomer voorbij. De hoogste tijd voor een update.

Jessy, Miru, Xalou, Pippa en Lotus zijn dit voorjaar beleerd en rijden heel netjes nu al een aantal weken van het ruiterkamp mee. Af en toe hebben ze even een weekje rust en slechts een paar dagtochten hoeven ze niet mee (dan ging de ruiter met de dagtocht even op een ander paard die over is). Na de zomerkampen krijgen ze rust om ervoor te zorgen dat ze niet teveel hoeven te doen nu ze nog vrij jong zijn. De 4-jarige paarden (vorig jaar beleerd) lopen dit jaar wel gewoon volledig mee. En die hadden er in het begin van dit seizoen flink de pit in. Zij waren vorig jaar bijna allemaal heel braaf met beleren, maar dit jaar hebben ze wel wat bokjes gegeven toen ze de eerste week weer mee reden. Inmiddels doen ze het weer super braaf en hebben ze ook echt al heel veel bijgeleerd deze zomer. Als jij nog mooie foto’s hebt van een van de 4-jarige of 3-jarige paarden bij het Fjordenpaard (of een hele mooie foto van een van de andere paarden) dan zijn deze van harte welkom! Wij kunnen altijd nieuwe mooie foto’s gebruiken voor op de paardenpagina op deze site. Je mag ze mailen naar cocokop@hotmail.com .

Iedere week zijn er 4 begeleidsters bij de kampen. Zij zijn zelf allemaal vroeger ook op kamp geweest bij het Fjordenpaard en weten dus heel goed wat een kampweek heel leuk maakt. Ieder jaar komen er ook een aantal nieuwe leidingen (voor het eerst als begeleiding) en dit jaar zijn dat Robin, Rhea, Jasmijn, Merel en Femke. En daarnaast heb je dan de leidingen die niet weg te slaan zijn bij het Fjordenpaard zoals onder andere Famke, Tamar, Donya, Jorna en Dieuwertje. Zonder de ontzettende fijne, gezellige en ijverige groep leidingen zou het Fjordenpaard geen ruiterkampen kunnen houden. Want wie begeleid dan de ritten, maakt het avondeten en zorgen ervoor dat de toiletgebouwen schoon zijn? Als je meer wilt mee krijgen van de leidingen van en over de klusjes op het Fjordenpaard, volg dan op instagram de pagina “fjordenpaardleidingen”.

Verder maken de leidingen en José regelmatig leuke foto’s tijdens de kampweken. En José heeft deze week weer met haar drone gevlogen om mooie foto’s en filmpjes te maken van de rit door het water. Als je benieuwd bent van de foto’s van alle weken: volg dan Het Fjordenpaard op facebook! Daar post José iedere week de leukste foto’s. En op de instagrams over het Fjordenpaard kan je hele toffe filmpjes zien van de ruiterkampen van dit jaar, gemaakt door dames die zelf op kamp zijn geweest.

De 6 weken ruiterkamp zijn voorbij gevlogen. Alles is heel goed gegaan. Geprobeerd is om de hardwerkende paardjes die buiten de kampen ook veel doen, deze zomer allemaal minimaal 1 weekje vrij te plannen en dat is heel goed gelukt. Zo hebben ze allemaal nog genoeg puf voor de laatste twee weken en daarna hebben de paarden óf helemaal vrij of een omgedraaide werkweek: 4 dagen vrij doordeweeks en dan 3 dagen werken op vrijdag t/m zondag. Niet verkeerd toch?

Mocht je dit jaar nog graag een extra weekje op ponykamp willen, in de herfstvakantie zijn nog meer dan 25 plekjes vrij. Ook een ontzettend leuke week om voor de winter toch nog even een goede dosis buitenrit en gezelligheid mee te pakken 😉

Reacties zijn gesloten.