Paarden huren

! Denk erom: er is geen pinapparaat bij het Fjordenpaard dus graag alle betalingen contant meenemen!

Tijdens de ruiterkampen van de meivakanties, alle weken van de zomervakantie en herfstvakantie verhuurt het Fjordenpaard geen paarden.

Bij het fjordenpaard is het mogelijk om paarden te huren voor een bosrit in de omgeving. Dit is alleen mogelijk zonder begeleiding. Het rijden gaat met minimaal 2 paarden tegelijk. Er is een gewichtslimiet van 90 kilo voor vrouwen en 95 kilo voor mannen.

Als je paarden gaat huren, is het de verplicht dat je voldoende rij ervaring hebt, anders is het natuurlijk niet veilig. Kinderen moeten minimaal 10 jaar oud zijn en jonge kinderen (jonger dan 14 jaar) mogen niet zonder begeleiding van een ervaren oudere (16 jaar en ouder) paarden huren. Iemand met weinig ervaring kan eventueel wel rijden met iemand die veel ervaring heeft. Om te vragen of jullie qua ervaring voldoen kun je het beste even bellen 0592-656421 om het te overleggen. Als je helemaal geen of weinig ervaring hebt betreft paardrijden kan je helaas geen paarden huren.

Het is bij het fjordenpaard verplicht om een cap te dragen. Deze kun je ook huren als je gaat rijden voor €1,- per stuk (denk erom alle betalingen contant mee te nemen, er is geen pin!). Paardrijkleding is niet verplicht, maar zorg wel voor een fijne broek waarin je goed kan bewegen en schoenen moeten stevig zitten en moeten uiteraard goed in de stijgbeugel passen (dus niet te breed zijn en geen flap eraan waarmee je in de beugel kan blijven hangen).

Voordat je komt om te rijden, moet je wel even een afspraak maken. Zo weet je zeker dat het kan op de geplande datum en tijd en kan er eventueel rekening gehouden worden met wat voor paard jullie graag mee willen (bv. een mak paard of een groot of klein paard). Buiten de vakanties en feestdagen om kun je alleen in de weekenden paarden huren. Je kunt enkel telefonisch afspreken: 0592-656421 (hierbij graag doorgeven de datum, tijd en lengte van de rit en hoeveel ervaring de ruiters hebben).

buitenrit

Er zijn een paar regels betreft het paarden huren:

  • Een dier is geen machine. Zorg er dus voor dat je voldoende stapt tijdens de buitenrit.
  • Tijdens de buitenrit is het verboden over een van de zandvlaktes te gaan! Deze zandvlaktes zijn enkel voor voetgangers open en dus niet voor paarden.
  • Tijdens de buitenrit mag je niet door het grote meer (in het weiland) gaan met de paarden. Uiteraard mag je wel door ondiepe plassen rijden als het warm weer is, zolang het zadel en het dek maar droog blijven.
  • Bij het maken van een buitenrit moet je een voldoende rijervaring hebben. En houd altijd het niveau aan van diegene die het minst goed kan rijden.
  • Onder de 10 jaar kan je bij ons geen paard huren. Onder de 14 jaar moet er iemand mee op buitenrit van minimaal 16 jaar met veel rijervaring.
  • Zorg dat je minimaal de eerst 10 en laatste 10 minuten stapt met de paarden, zodat hun spieren warm worden en aan het eind moeten ze ook weer kunnen afkoelen.
  • Er is een gewichtslimiet, dames boven de 90 kg en heren boven de 95 kg kunnen bij het Fjordenpaard helaas geen paarden huren.
  • Denk om anderen die gebruik maken van de paden, passeer mensen en andere ruiters stapvoets.

Prijzen paardrijden:

.1 uur 20 euro*
.1,5 uur 30 euro*
.2 uur 35 euro*
.3 uur 50 euro*

*Je kan bij het Fjordenpaard niet pinnen, dus graag alles contant meenemen!

bij het water