Veelgestelde vragen paardenverhuur

Wat moet je allemaal doorgeven als je wilt reserveren om te gaan paardrijden?

Je kunt telefonisch reserveren voor het paardrijden op het nummer 0592-656421.
We willen graag het volgende weten:
– Op welke dag en tijd je wilt rijden.
– Hoeveel mensen willen rijden, als er mensen jonger dan 16 zijn horen we graag hun leeftijd, en hoeveel rijervaring iedereen heeft.
– Zijn er hele lange mensen bij (1,90m of langer) en zijn er zware mensen bij ( 90kg of zwaarder)? Dan horen we het graag van te voren.
– Eventueel een voorkeur: bv groot paard of kleiner paard, wel of juist geen Fjorden. We kunnen niets garanderen helaas maar proberen rekening te houden met jullie wensen.

galopje

Is het dragen van rijkleding verplicht?

Het dragen van een goede veiligheidscap is verplicht, deze kun je eventueel huren bij het Fjordenpaard voor €1,-. Het dragen van een rijbroek en rijlaarzen/schoenen is bij ons echter niet verplicht. Als je geen rijkleding hebt mag je in een sportbroek of spijkerbroek rijden, als het vooral maar lekker zit. Verder mag je bijvoorbeeld in gympen rijden, zolang hier goed profiel onder zit en je de gympen goed kan aansnoeren. Eventueel mogen kaplaarzen ook.

Mag je ook helpen met het ophalen en opzadelen van de paarden?

Soms mag en kan dit wel, maar dan is het verstandig om te vragen of dit kan als je reserveert. De kans dat dit kan is het grootst als je vroeg op de dag gaat rijden. Als je afgesproken hebt te helpen met het ophalen en opzadelen is het handig minimaal een half uur van te voren aanwezig te zijn, zodat je wel op tijd kunt vertrekken met rijden.

Hoe gaat het als je aankomt?

Als er niemand op het erf is dan kun je het beste even aankloppen bij het woonhuis (mag op de voordeur of op de achterdeur). Als het druk is staan er al paarden klaar voor de verhuur. Is het rustig, dan moeten ze nog opgehaald worden. Vaak wacht Henk liever tot jullie er zijn zodat hij kan zien welke paarden bij jullie passen. Na het opzadelen, ga je afrekenen voor het aantal uren dat je wilt rijden (contant, er is geen pin!) en kan je op je eigen paard. Als jullie de weg niet kennen kun je even vragen waar je het beste heen kunt. Dan zal Henk kort uitleggen hoe je het beste kunt rijden of je krijgt een routekaartje mee.

rijden

Zijn er ook regels betreft het huren van paarden?

Ja, met rijden zijn er een aantal regels:

  • Het paarden huren is op eigen risico! Je hoort dus verantwoordelijk te rijden voor het paard en voor jezelf.
  • Tijdens de buitenrit is het verboden over een van de zandvlaktes te gaan!!
  • Tijdens de buitenrit mag je niet door het grote meer gaan met de paarden. Uiteraard mag je wel door ondiepe plassen rijden als het warm weer is.
  • Bij het maken van een buitenrit moet je een rijervaring hebben. Is je rijniveau onvoldoende dan kan het zo zijn dat je geen paarden mee krijgt. En hou altijd het niveau aan van diegene die het minst goed kan rijden.
  • Zorg dat je minimaal de eerst en laatste 10 tot 10 minuten stapt met de paarden, zodat hun spieren warm worden en ook weer kunnen afkoelen.
  • Tot slot: Denk erom dat een paard een dier is! Een paard kan niet de hele rit draven en galopperen en een paard kan onvoorspelbaar zijn (wees hierop bedacht).