Yeah!!

Vandaag was het zover. Ik schrok me dood toen ik eten aan het maken was. Ik moest samen met José naar de kudde paarden komen want Henk had onze hulp nodig. We kwamen aanlopen en daar stond het tussen de hele grote kudde paarden: een klein, schattig veulentje!!!

Het veulentje liep bij Madelin, maar Madelin was helemaal niet bij een hengst geweest vorig jaar. Toen we het veulentje en Madelin uit het weiland probeerde te krijgen met een touw bleef alleen Nienke bij Madelin in de buurt. We besloten ze met zijn 3en uit het weiland te krijgen en toen opeen zag ik dat Nienke harsdoppen (melkdruppels aan het uier) had en direct daarna zag ik dat ze het nageboorte ook nog niet verloren was. Het veulen was dus niet van Madelin maar van Nienke!!

Na heel veel gedoe en heen en weer ge-ren hebben we Madelin bij het veulentje weg gekregen en weer terug in het weiland gedaan. Vervolgens hebben we Nienke met haar veulen in een ander weiland gedaan. Ze is heel erg blij met het veulentje en is er erg lief voor, ondanks dat dit het eerste veulentje van haar is! Het veulentje is zwart, best klein en het is een merrie. Ze is waarschijnlijk wat te vroeg geboren, maar eigenlijk is ze een ongelukje. Vorig jaar met westernkamp liep Nienke namelijk mee en toen is er een jonge hengst (zie de foto hieronder) door het draad gesprongen en heeft haar gedekt. En het “grappige” aan dit verhaal is dat de pappa van het veulentje vandaag gecastreerd is. Dus dit zal hem niet nog eens lukken!

Dus het eerste veulentje van 2010 is van Nienke!

pappa


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul dit in tegen spam *