Zinzi

zinzi 2

Naam: Zinzi
Ras/kleur: IJslander x Quarter, palominobont
Geslacht: Merrie
Benodigde rijniveau: gemiddeld
Bijzonderheden uiterlijk: Witte benen en witte vlek op haar schouders.
Bijzonderheden: –

Deze knappe dame is geboren in het voorjaar van 2013. Haar moeder is Blondy (de oma van Blondy is Bibi) en de vader van Zinzi is de Paint hengst Jack. Zinzi had daarmee kleurtechnisch gezien twee kleuren kunnen krijgen: palomino of palominobont. Ze was een klein schattig veulentje die niet erg bang was. En ook wel een van de mooiste veulentjes van 2013. Via een namenwedstrijd kreeg deze dame haar naam, geïnspireerd door het gelijknamige sieradenmerk.

Op 3 jarige leeftijd werd Zinzi beleerd. Ze was vrij braaf met beleren. Eigenlijk had iedereen dit ook wel verwacht aangezien IJslanders vaak erg makkelijk zijn en de dochters van Jack meestal ook niet zo lastig zijn. Aan het einde van het eerste rij-jaar reed ze zelfs mee in groep 3. Het jaar erna was ze echter wat opstandig en moest ze wel mee in groep 2 (of een ervaren iemand in groep 3). Wat ze namelijk deed was in de overgang van draf naar galop een of meerdere bokken geven. Tevens wilde ze graag hoger in rang komen waardoor ze af en toe lelijk deed naar de paarden om haar heen. Ze was overduidelijk aan het puberen.

Tegenwoordig rijdt ze in groep 2 of 3 mee. Voor de zeer beginnende ruiter is ze niet geschikt, maar je hoeft ook niet heel veel ervaring te hebben wil je op haar kunnen rijden. Als je niet goed kan paardrijden dan voelt ze dit en maakt ze daar misbruik van. Zinzi zit lekker en beweegt soepel wat fijn is tijdens de buitenritten in het bos en ze is gemiddeld qua snelheid. Voor groep 3 is ze een van de snellere en groep 2 kan ze goed bijhouden, maar dan zal je in galop niet heel veel paarden kunnen inhalen. Springen vind Zinzi leuk en doet ze prima. Het is een grappige merrie met een leuk karakter: je hoeft je niet op haar te vervelend door haar eigenwijze karakter en ze doet goed haar best en is lief naar mensen in de omgang. In de wei laat ze zich goed pakken en zal ze nooit lelijk doen naar mensen. Als je haar mee wilt nemen in de wei zal ze soms proberen te blijven staan als ze neit zo’n zin heeft, maar je kan met wat doorzetten haar altijd mee nemen. Verder is ze natuurlijk een van de mooiere pony’s van het Fjordenpaard met haar bijzondere kleur en mooi gevormde klein hoofdje. Ze is een goede gebruikspony die weinig nodig heeft: haar hoeven zijn van nature heel netjes, ze heeft geen last van singelwonden of drukplekken en ze kan, ondanks dat ze niet heel groot is, best wel wat gewicht hebben.

Tot op heden heeft Zinzi nog geen veulentje gehad en heeft ze ook nooit bij de hengst gestaan. Henk is ook niet van plan om met haar te fokken, maar hij wil haar gewoon blijven inzetten als gebruikspony.

Reacties zijn gesloten.