Zoë

zoe

Naam: Zoë
Ras/Kleur: IJslander / Vos
Geslacht: Merrie
Benodigde rijniveau: Beginner tot gemiddeld
Uiterlijk: –
Bijzonderheden: Wordt voor de spelletjes te paard gebruikt.

In 2003 werd kleine Zoë geboren bij het Fjordenpaard. De moeder van haar was een voskleurige, volle IJslander en de vader was een vosbonte, hele lieve hengst.

Zoë was heel braaf met beleren, ze was nergens van onder de indruk en je kon alles met haar doen. José weet echter nog wel dat ze ook al direct mega eigenwijs was. En eigenlijk al heel snel, volgens mij toen ze 4 jaar was, werd Zoë al voor het eerst gebruikt als leidingpaard. Een zweepje was wel nodig, omdat ze het liefst lekker deed waar ze zelf zin in had, maar vlot stappend met de oortjes naar voren liep ze super goed voorop bij groep 2 of 3. De begeleidsters vonden haar al direct al erg leuk als leidingpaard.

Zoë heeft in haar leven al veel veulentjes gekregen. Helaas waren de meeste veulens hengstjes en zijn de meeste hiervan inmiddels verkocht. Maar ook is Zoë ingezet als pony voor de ponykampen, leidingpony, verhuurpony, pony voor westernweekenden van volwassen of voor kinderen bij el Rancho en als pony voor de spelletjes te paard. Een meer veelzijdige pony vind je niet bij het Fjordenpaard! Tijdens het ruiterkamp rijdt ze meestal mee in groep 3, maar dan wel het liefst bij een kind die een beetje kracht in haar armen heeft. Zoë zal nooit gek doen of er vandoor gaan, maar soms wil ze graag even wat harder dan de leiding en als je haar dan niet kan houden gaat ze er zo vandoor (Volg mij maar jongens!). En even eten tussendoor zou ook kunnen als er iemand op haar rijdt die geen kracht in de armen heeft. Ze is een vlotte pony en kan best hard in galop. Zo rijdt ze ook wel eens mee in groep 2 en heeft ze zelfs wel eens in groep 1 mee gereden, wat ze best goed kon bijhouden.

Zoë zit heel lekker. In draf kan je prima doorzitten op haar en ze zit lekker stevig. Springen gaat prima op haar. Eigenlijk is het enige waar je rekening mee moet houden bij haar, dat ze eigenwijs is. Als ze de kans krijgt gaat ze wel eens langs de hindernis of slaat ze opeens af in een klein paadje dat richting huis gaat. Je kan heel veel lol hebben op haar en in de omgang is ze een lieve pony. Rent nooit weg in de wei en zal nooit lelijk doen naar mensen en ook vrijwel nooit naar andere paarden.

Reacties zijn gesloten.